Når man kører bil til daglig, så ved man, hvor vigtigt det er, at alt bare fungerer optimalt. Det er nemmere at køre godt, når det hele bare virker, men det er også mere sikkert for både dig og andre.

Udsyn er vigtigt

Det er super vigtigt, at alle dine ruder og spejle er i den bedste stand. Hvis du oplever stenslag eller andre skader på især din forrude, så skal du med det samme forbi din lokale mekaniker og få tjekket, om du skal have en helt ny forrude, eller om du kan nøjes med en reparation. Kør aldrig med en ødelagt forrude.

Find en god lokal mekaniker

Det er vigtigt, at du bor tæt på din mekaniker. Bor du fx på Djursland, i Randers eller i resten af Østjylland, så kan du med fordel finde en lokal mekaniker i området. Selv om du havde en god mekaniker i Nordjylland, da du boede der, så er det træls at skulle køre langt, når bilen skal repareres. Især hvis der er tale om en større reparation som en ny forrude.

Tjek op på sikkerheden

Nogle skader er tydelige, mens andre viser sig langsomt over tid. Det er derfor vigtigt, at du lærer din bil godt at kende, så du kan se og høre, når der er noget galt. 

Er du i tvivl, så tag jævnligt din bil til service ved dit autoværksted, så de professionelle kan finde eventuelle fejl og fikse dem. Så kan du køre rundt med ro i maven.

Mange udsætter et mekanikerbesøg, fordi de frygter prisen. Det kan dog blive meget dyrere, hvis man venter. En del mekanikere tilbyder desuden, at du kan betale af på regningen over tid, hvis den er stor, så du ikke skal af med mange tusind på én gang, hvis din bil pludselig skal have lavet større reparationer. 

Snak altid med din mekaniker først, så der er forventningsafstemt. Spørg til priserne og opgaverne, så du er helt sikker på, hvad du betaler for, og så du ikke betaler for mere, end I have aftalt.

Se dig godt omkring

Det er ikke sikkert, at det er mekanikeren lige om hjørnet, som er den bedste. Det er fint at tage forbi flere i området, indtil du finder den, som passer dig bedst.