Det kan være svært at vide, hvad man skal gå efter, når man skal til at vælge en køreskole. Det er en spændende tid, når man skal til at tage kørekort, lige meget om man er 18 eller 48.

Her kan du læse gode råd til at finde den bedste køreskole til dig og dine behov.

Lokalt eller ej?

Det er næsten altid en fordel at vælge en køreskole, som er lokal. Det er træls med lang transport til timerne. Bor du på landet eller i en lille by, så kan det dog være svært at finde den rigtige, hvis der kun er én tæt på. Det er vigtigt, at du så overvejer, om det er det værd med ekstra transport, hvis den lokale ikke er ideel.

Bor du i en større by som Århus, så er der masser at vælge imellem, og så kan du nemt finde en, som passer til dig.

Sørg for at tjekke, om deres teoritimer ligge på tider, hvor det passer dig med skole og arbejde.

Særlige behov eller hensyn

Nogle mennesker har særlige fysiske eller psykiske behov, som der skal tages hensyn til, når de tager kørekort. Det kan være et fysisk handicap eller andet i den dur, eller måske er du særligt angst for at tage kørekort. Lige meget hvad det måtte være, så er det en god idé at ringe til en eller flere køreskoler, inden du melder dig til. Fortæl dem om dit behov for hensyn, og så kan de fortælle, og det er noget, som de kan efterkomme, eller om du skal ringe videre til en anden køreskole. 

De fleste kan sagtens tage hensyn, men det er altid rart, at man har styr på det fra starten. 

Kig online

Det kan være svært at gennemskue, om en køreskole er god, ud fra deres egen hjemmeside. Det er derfor en god idé, at man enten spørger venner, om de kender en god køreskole, eller at man læser andres anmeldelser af skolen. Det kan du often finde på Google eller på køreskolens Facebook-side. Læs både de gode og de dårlige, så du kan se, hvilke der er relevante for dig. Nogen giver en dårlig anmeldelse fordi de har en dårlig dag, mens andre skriver relevante grund. Læs dem alle godt igennem.