Sundhed er utrolig vigtigt. Folk er mere og mere opmærksomme på deres sundhed. De ønsker at gøre noget for at holde deres krop rask og stærk, så de kan leve netop de liv de ønsker så længe som muligt. Med tiden forstår man også er at sundhed er mere end motion og grøntsager. Det er også vigtigt at være sund mental.

Mental og fysisk sundhed er lige vigtig

Det er svært at nyde at man har en sund krop, hvis hovedet ikke føles sundt. For så har du ikke særlig meget overskud. Der er findes forskellige måder hvorfor på man hjælpe sig selv til også at føle sig sund mentalt og som med almindelige fysisk sundhed, så er det forskelligt hvad der virker bedst fra person til person. Langt de fleste ved dog godt at det ikke er sundt at være under stressende omstændigheder i lange perioder. Så det at skabe rolige rammer om sig selv og øve sig i at sige nej til opgaver der vil overbebyrde en, kan være måder hvorpå man nemmere kan bevare sig sund.

Forebyggende psykolog sessions

Mange tænker måske at en psykolog har man brug for når først ens mentale sundhed har lidt et knæk, fordi man måske har oplevet noget traumatiserende eller har nogle problemer man gerne vil have hjælp til. Men faktisk er det også begyndt at blive moderne at tage til psykolog selvom man umiddelbart ikke har nogen alvorlig grund til det. I stedet bruges disse timer som en måde hvorpå man måske kan forebygge eventuelle problemer i fremtiden. Det kan være at man føler at man lære hvordan man skal sætte grænser for ens arbejdsliv så man ikke får stress, eller man lære at blive bedre til at kommunikerer med ens ægtefælle. 

Det kan forebygge på samme måde som motion og sund kost forebygger fysiske sygdomme og problemer.

En psykolog der virker

For at få fuldt udbytte af dine aftaler med psykologen, så er det blandt andet vigtigt at du har en god kemi med vedkommende. Du skal kunne tale frit og føle sig tryg hos personen. Derfor kan det også ske at du hellere vil skifte til en anden psykolog i København, hvis kemien ikke er der med den første. Det er helt okay.

Du kan også gøre det nemmere for dig selv at vælge en psykolog i den del af København du bor i. På den måde bliver det ikke alt for besværligt at møde op og derfor får du nemmere taget dig sammen til at lave og holde de aftaler du har.  Måske har du brug for inspiration til en god professionel psykolog i København? Hvis du kender nogle der har gået til behandling, så spørg eventuel efter en anbefaling. Det kan også være at din læge kan anbefale en eller du kan finde en anbefaling på nettet der giver dig lyst til at booke en tid med en specifik psykolog.