Der kan være rigtig mange gode grunde til, at man vælger at få et dyr. Men der er også nogle, der anskaffer sig et dyr af de forkerte årsager, og så ender det både med at være træls for dig og dyret. Derfor er det en god idé, at man stiller sig selv en række spørgsmål, så man herigennem kan blive klogere på, om man er klar (og har lysten) til at få et kæledyr til hjemmet. Læs med her, og bliv klogere på det hele!

Hvor skal du finde dit kæledyr?

I dag findes der flere steder, man kan søge hen, hvis man gerne vil have et kæledyr til hjemmet. Men der måske ikke så mange, der overvejer, at det faktisk også er noget, man kan finde på nettet. Men okay, overrasker det virkelig nogle, at man kan skaffe hvad som helst på nettet? Find kæledyr lige her på nettet. Der er masser af forskellige dyr, du kan finde på denne side. Det kan f.eks. være dyr som en hund, kat, hest, fisk eller en gnaver. Du kan selv tjekke det ud.

Hvad må det koste?

Der kan være meget forskellige priser på kæledyr alt efter, hvad man vælger. Vælger man en hund, så er det f.eks. klart, at den ikke bare er dyrere i anskaffelsespris, men at den typisk også vil være det i foder og dyrelægeregninger. Der er mange dyr, der er langt billigere end en hund.

Hvor meget tid har du til dit dyr?

Dette er måske det vigtigste spørgsmål, man kan stille sig selv, når man overvejer at få et kæledyr. Det er nemlig klart, at det kræver meget forskellige overskud og tid i forhold til det dyr, man vælger at anskaffe sig. Får du f.eks. en hund, så skal du vide, at det er et dyr, der kræver meget tid og opmærksomhed.

Hvorfor vil du gerne have et dyr?

Du kan også spørge dig selv, hvorfor du gerne vil have et dyr. Det kan være, at du tænker, det vil være med til at gøre dig glad? Men man skal også passe på, at man ikke bare knytter sig så meget til sit kæledyr, at man stopper med at prøve at skabe relationer til andre mennesker.

Hvor længe har du tænkt over det?

Man skal ikke handle spontant, når man vil have et kæledyr. Det er enormt vigtigt, fordi man skal være komplet indstillet på, at man får et levende væsen, som man selv har ansvaret for, der overlever. Man skal ikke anskaffe sig et dyr bare fordi, at man lige har fået en idé om, at det er en god idé. Man skal ikke bare tænke på alt det gode, men man skal også huske at overveje det arbejder, der ligger i at have et dyr. Gider du f.eks. gå en tur med din hund, selvom det regner? Eller hvis du får en kat, er du så forberedt på, at den måske kradser din sofa i stykker?