Har du ondt i foden, når du er ude og gå? Du ved det måske ikke endnu, men det kan godt være, at du har en hælspore, hvis du har problemer med hælen. Det er en meget intens smerte, der sætter sig under den første del af din hælpude. Men de fleste mærker det som over hele hælen.

Det er næsten svært at være i tvivl, hvis du har det. Det er ikke særlig behageligt at gå rundt med, og det kan gå ud over hele din hverdag. Især hvis du er vant til at skulle bruge dine fødder meget. Hvis du går rundt med en hælspore, er det på tide at snakke med en fodklinik.

Bliv behandlet for hælspore

En hælspore er ikke noget at være bekymret over, for det er relativt normalt. Det er typisk folk, der løber eller går rigtig meget, der kan opleve smerter i hælen. Det forekommer, hvis man har overbelastet foden gennem et længere stykke tid. Derfor kan det sagtens dukke op ud af det blå.

Der er heldigvis hjælp at finde, hvis det er begyndt at blive helt ulideligt. Hvis du klikker her, kan du finde en hjælpsom hjemmeside, hvor du kan læse mere omkring hælspore eller andre problemer med fødderne. Du kan også blive klogere på behandlinger for fodproblemer og eventuelle priser for en konsultation.

Hvis du mener, at du absolut ikke kan vente med at få din hælspore behandlet, kan det også lade sig gøre at booke en tid til en fodklinik. Du kan ligefrem ringe til en fodterapeut og få nogle gode råd eller hjælp.

Det kan ikke gå for langsomt

Det kan ikke gå for langsomt med at bestille en tid, hvis du går og bliver generet i din hverdag. Det er ikke særlig sjovt at have hælspore, da det leder til virkelig mange smerter. Men efter en hurtig behandling kan det være, at du allerede kan mærke forbedring i dine hæle, når du er ude og gå.

En fodterapeut behandler typisk en hælspore med indlæg. Det er et særligt stødabsorberende indlæg, der netop går ind og aflaster hælsporen. Det kan være, at du har gået med de forkerte sko, eller måske har du ikke trådt rigtigt ned på din fod, når du er ude og spadsere. Uanset hvad, det er, så hjælper fodterapeuten dig med at finde en løsning på dine smerter.