Herpes er bestemt ikke nogen sjov virus. Det er utrolig belastende at døje med, og kan man gøre noget ved det, tøver man ikke. Mange foreslår, at man forebygger herpes. Dette gøres bedst ved en sund livsstil. For en sund livsstil fører nemlig til et godt immunforsvar, hvilket er vigtigt, vil man undgå smitte. Og det vil man naturligvis gerne.

Undgå fysisk kontakt med folk, der har herpes

Herpes smitter ofte ved berøring , hvorfor dette altså skal undgås. Hvert fald med andre, der er smittet. Har man selv herpes, undgår man naturligvis også denne form for kontakt med andre. Det er altså ikke særlig fedt, render man rundt og smitter andre. Selvom herpes altså ikke er farligt, er det stadig ubeskriveligt, hvor irriterende, det kan være. Lær mere om herpes hos https://herpesfree.dk/. Jo mere man ved, jo bedre. Især hvis man selv har det, men også bare for at undgå det og forebygge.

Herpes, som også kaldes forkølelsessår, kommer ofte, når vi er svagest. Et godt eksempel på dette, er under en forkølelse. Her er immunforsvaret svækket en del, og er derfor ganske sårbart. Så selvfølgelig bliver man da også ramt af herpes oveni. Det vil sige, at de uheldige af os gør. Overraskende mange mennesker har herpes – nogle endda uden at vide det. Vil du forblive blandt dem, der ikke har herpes? Så sørg som sagt for at holde dit immunforsvar kørende i første gear.

Vær opmærksom på symptomerne

Det starter typisk med en ubehagelig kløen, hvilket udviklser sig til små blærer efter et par timer. Kan man mærke det, og mistænker herpes, skal man altså passe lidt på. Har man den mindste mistanke, er det godt at holde sig lidt på afstand fra familien. Selvom man har lyst til at give sin kone, mand eller børn et kys, må man lige se tiden an. Man skulle jo nødig smitte dem. Så får man nok lidt dårlig samvittighed.

Herpes kan også forekomme i skridtet, hvilket bestemt heller ikke er nogen dans på roser. Tværtimod kan det være virkelig ubehageligt, og klø utrolig meget. Typisk ses det i form af åbne sår eller blærer på huden. For at lindre irritationen bare en smule, er det godt at gå med lidt løst tøj. Eller hvert fald bare ikke stramtsiddende tøj. For det gør det altså ikke bedre. Tror eller ved du, at du har herpes, er det en god ide at kontakte lægen.