Alle mennesker har brug for væske. Om det er vand, mælk, sodavand eller noget helt tredje. Vand er en nødvendighed for vores overlevelse, og vores generelle sundhed. Vidste du for eksempel, at du som voksen taber omkring 2 til 3 liter vand om dagen? Det er derfor vigtigt, at få dækket dette vandtab i løbet af dagen. Hvis du i løbet af dagen føler en tørst, så er din krop allerede dehydreret med 0,8% til 2% af din kropsvægt. Så sørg altid for at drikke noget vand i løbet af dagen uanset, om du føler en tørst eller ej.

Hjemme hos os, bliver vores væskebehov dækket af vores CO2 patron fra Watertrade. At kunne få boblevand direkte fra vandhanen, gør det meget sjovere, for både voksne og børn, at drikke vand. Et rigtig godt tip, hvis du har børn, er at tilføre forskellige frugter til boblevandet. Det gode ved at tilføre citroner, agurker, jordbær, mynte eller basilikum, er at du, udover at holde dig hydreret, får en masse gode vitaminer og mineraler.

Hvorfor vand er vigtig for dine organer

Vidste du, at din hjerne består af hele 85% vand? Effekterne af en dehydreret krop kommer oftest til udtryk i form af hovedpine. Det kan endda påvirke din psykomotorisk evner og din reaktionsevne. En dehydreret krop er lig med et lavere energiniveau, da energiproduktion i hjernen bliver mindsket. Flere undersøgelser har vist, at det sågar kan påvirke din koncentrationsevne.

Det største organ, er vores hud. Dette organ består af 70% vand. I løbet af en dag mister vi en hel del vand, der bliver fordampet gennem huden. Der er mange elementer, der kan påvirke og begrænse vores huds evne til at holde på fugten. Miljøet, klima kontrollerede apparater, sæbe og rensemidler, er nogle af de få ting, der kan udtørre vores hud. Den bedste måde, du kan holde din hud fugtet, er ved at tage et glas vand. Cremer kan også hjælpe, men jeg vil altid anbefale at tage et ekstra glas vand.

Vi har to små drenge, som til tider har lidt for meget energi. Derfor sørger vi også altid for, at de har en drikkedunk med i skole, som de kan fylde op i løbet af dagen.

Er danskvand usundt?

At tilføre din krop væske er essentiel. Men der er forskel på, hvilken slags væske, du giver din krop. Hjemme hos os er boblevand et kæmpe hit. Dog eksisterer der desværre en del myter omkring danskvand.

Et af myterne, er at boblevand er usundt. Som mor, vil du gerne have at dine børn indtager så mange sunde ting som muligt. Jeg blev nødt til at Google, om det virkelig kunne være sandt, at jeg havde proppet mine børn med noget dårligt.

Det viser sig, at boblevand ikke er usundt. Der er dog intet der kan slå helt almindeligt vand. Men boblevand er et godt alternativ. Da boblevand består af 99.9% vand, og næsten ikke indeholder nogen kalorier, så er det et rigtig godt alternativ. Derudover, så er boblevand bedre at drikke end en sodavand, juice eller andre læskedrikke.

Og du kan altid pifte dit boblevand op med en masse lækre frugter.