Er du på udkig efter en bordplade til dit hjem? Der findes bordplader i forskellige typer af træsorter, herunder bordplade eg, som rigtig mange vælger at have i enten køkkenet, stuen eller værelset. Egebordpladen kan tilpasses helt præcist til dit hjem. Du kan selv være med til at vælge tykkelsen og længden på bordpladen samt farven eller nuancen af træet.

Derfor skal du vælge en bordplade i eg

Egebordplader er både flotte og funktionsdygtige. Bordplader i eg er af gode grunde populære i de danske hjem. Først og fremmest er eg en typisk dansk træsort, og danske egetræer er unikke, da vi har stilkeg og vintereg. Egetræer hører nemlig til det, der kaldes løvtræer, hvilket betyder, at egetræ er massive, solide og slidstærke. Bordplader i eg vil derfor holde i rigtig mange år. Desuden er bordplader i eg populære, da egetræet har en mellembrun farve, som passer godt ind i rigtig mange hjem. Og hvis du ikke er vild med træets mellembrune farve, kan en bordplade i eg altid farves lys eller mørk via en overfladebehandling.

Hvilken overfladebehandling er bedst til en bordplade i eg?

Til en massiv træbordplade er oliebehandling uden tvivl den mest optimale overfladebehandling. Olien lukker træets overflade af, så skidt og snavs ikke synker ned i træet men blot sætter sig på overfladen, hvor det nemt kan fjernes med en våd klud. Bordpladen vil også kunne tåle varm såvel som koldt vand.

Bordplader i eg kan behandles med enten naturolie, hvidolie eller sort olie. Hvidolie og sort olie farver træet hhv. lysere eller mørkere. Ved disse typer oliebehandling vil træets naturlige farve og struktur ikke være særlig tydelig. Ved overfladebehandling med en naturolie, vil træets struktur og farve blive fremhævet og træde frem. Vælg den overfladebehandling, som du tænker vil passe bedst ind i rummet.