Som virksomhed skal man hele tiden forny sig, forny sit brand og lave nyt for at kunne følge med og gøre sig interessant over for både den nuværende målgruppe og nye af slagsen. Det kan være svært, men der er flere virkemidler I kan tage i bruge. For eksempel en animationsvideo.

Der er mange gode ting i en animationsvideo, som så mange andre reklameelementer ikke kan gøre. For eksempel forklare komplekst stof på en meget simplere måde. Eller der er mulighed for at lave sjove ting, som almindelig video ikke har mulighed for. De ting skal I overveje, når I overvejer, om der skal laves animationsvideo eller ej.

Lav en animationsvideo

Før I overhovedet går i gang med at planlægge en decideret animationsvideo, skal I overveje om det er det rigtige for jer at gøre. Det kan også være, I skal lave en stor kampagne på plakater i bybilledet, eller det måske passer bedre til jeres brand at lave en almindelig film.

 

Når der skal laves en animationsvideo, skal I arbejde med flere ting. Først og fremmest skal I selvfølgelig finde ud af, hvordan den kan passe ind i jeres virksomheds brand. Hvad kan give mening for jer at promovere igennem en lille film?

 

Når I har fundet frem til, hvad den sådan i brede emner kan indeholde – I har måske allerede fundet frem til, hvad den helt konkret skal handle om og fokusere på – så skal I arbejde med, hvordan den skal se ud. Skal der være mennesker med? Dyr måske? Hvor lang skal den være og så videre. Det er den svære proces, og det er helt sikkert her, I bør tage en ekstern producent med ind over.

 

Et firma som http://animation.mu/ har flere muligheder for at lave film og giver jer muligheden for at være med i processen hele vejen fra manuskriptet til hvordan den færdige video ser ud. Og det kan være dejligt for jer at være med til, for på den måde er I med til at sikre, at videoen passer lige til jeres brand.

 

Det kan I ellers gøre

Udover at lave en animationsvideo kan I gøre mange ting for jeres brand for billige penge. Hvis jeres virksomhed ikke er så stor, og I måske ikke har så mange penge, kan det være godt at tænke meget over økonomien i kampagner. Og en animationsvideo er ikke billig.

 

Eksempelvis kan I lave en kampagne på de sociale medier, gerne med en mindre video. Men kampagner på sociale medier er som udgangspunkt billigere end at lave en reklame til tv. Og det er her, du kan fange nye målgrupper på en sjov og kreativ måde.

 

Alt i alt er det vigtigt for jer, at I kan tænke kreativt. Også selvom I er et advokatfirma eller en bankvirksomhed. For at kunne fange nye målgrupper til jeres virksomhed og få at lave gode, interessante kampagner, så skal I kunne tænke ud af boksen. Det er også derfor, at rigtig mange virksomheder hyrer firmaer udefra, som kan lave kampagner, reklamer, og som kan udvikle brandet for virksomheden.
Men har I ikke så mange penge, så er det en god idé at ansætte en grafiker eller en multimediedesigner, som arbejder direkte i virksomheden. På den måde kan I stadig arbejde kreativt, men det koster ikke nær så meget, som hvis I skal betale et helt eksternt firma til lave en enkel kampagne. Det giver også noget mere følelse med virksomheden, som på sigt kan give en bedre reklamekampagne og et bedre brand.