Selvom den er frygtet af mange, så er det at lave en helt hjemmelavet bearnaisesauce ikke umuligt. For det handler blot om at kende teknikkerne og selve det, der ligger bag en bearnaisesauce og altså, hvilke faldgruber der ligger her. De fleste kender til det at en bearnaisesauce skiller og at den har let til at gøre sådan, hvorfor man netop undgår at lave en bearnaisesauce fra bunde. Dog burde man ikke være så bange for at kaste sig ud i det. Først og fremmest skal man være opmærksom på, at man bruger en teknik, hvor to masser, som ikke umiddelbart vil forenes, skal forenes.

 

Heri ligger det svære, da man skal være opmærksom på temperatur og selve processen. Det hele handler om, at gør det i den rigtige rækkefølge og med de rette forholdsregler. Først og fremmest skal man have lavet essensen, som efterfølgende piskes med æggeblommer. Det svære kommer idet man putter smørret i, her foregår det nøjagtig ligesom med mayonnaise, først blandes lidt i til det fornes og tykner, derefter kan resten blandes i, i en tynd stråle. Og så er det bare at holde øje med temperaturen. Ellers så skal det nok lykkedes, så kast dig ud i det og lav en ægte bearnaisesauce.

Gør lidt ekstra og lav en lækker bearnaisesauce

Skal man have gæster eller bare forkæle sig selv, så kræver det at gøre lidt ekstra ud af madlavningen. Dette kan gøres på mange måder, men især med en lækker hjemmelavet bearnaisesauce kan man gøre det, som lige gøre forskellen. For en hjemmelavet bearnaisesauce sætter prikken over i’et. Den vil gøre enhver bøf bedre og ikke mindst være lækker til hjemmelavede pommes fritter. Det kan måske kræve lidt øvelse at kaste sig ud i dette, da man lige skal kende til fremgangsmåden. Dog vil man her kunne finde gode råd og vejledning på nettet. Dette så man kan ende med at lave den bedste bearnaisesauce.

Det skal i hvert fald nok imponere gæsterne. Hvis ikke man ønsker en bearnaisesauce, men blot smagen herfra eller en anden udgave, vil man også kunne finde forskellige forslag til variationer. Så kan man tilpasse det ud fra, hvilken ret man har tænkt sig at lave. Det kan betale sig at gøre lidt ekstra engang imellem og bearnaise er en klassiker, som altid er lækkert, hvorfor det skal prøves. Her går man ikke galt i byen og det er det værd at få det lært, så kan man imponere gang på gang. Og ellers så kan man bare forkæle sig selv.

Hvem elsker ikke den klassiske bearnaisesauce?

Om det er til pommes fritter eller til bøffer, så er det ikke meget, der slår en klassisk bearnaisesauce. Den smag der ligger heri med dens balance mellem det sure og det fede er helt unik og noget, som falder i de flestes smag. Derfor er det også en populær sauce og uundgåeligt at finde på menukortet, hvis man kommer på et steakhouse eller lignende. Både børn og voksne kan blive enige om at denne klassiker slår de fleste andre saucer. Derfor er det også blevet noget, man kan købe let til gængeligt i supermarkedet i og dette i forskellige nemme versioner.

 

Dog burde man lade bearnaisesaucen komme til sin ret. Dette vil man gøre ved at lave den selv fra bunde. Selvfølgelig er dette en mere omfattende proces, men hermed også med et langt bedre resultat. For når man nu kan blive enig om at man elsker bearnaisesauce, ja, så burde man også lave den ordentligt. Så ville man ære det at en bearnaisesauce rent faktisk er en af de få ægte saucer. Altså er den noget helt særligt denne klassiske sauce, som vi alle elsker. For hvem elsker ikke en god omgang hjemmelavet klassisk ægte bearnaisesauce, lavet helt rigtigt, så den kommer til sin ret?