Orker du ikke corona-pas to gange om igen for at komme i fitness? Eller er du bare slet ikke typen, der gider gå i fitnesscenter? Så er du ikke alene. Motion er sundt og vigtigt for kroppen, men lad os være ærlige: Det er bare ikke alle, der gider løfte vægte og spinne derudaf i et fitnesscenter.

Heldigvis er der hjælp at hente, for der er mange andre måder at røre sig på. Her har vi samlet vores top 3 bud på motionskilder, der ikke kræver et fitnesscenter.

På med løbeskoene og ud i naturen!

At opholde sig i naturen er ganske gratis – og så er der intet som en løbetur i det fri. Er du ikke den store løber, så prøv med powerwalk i et godt tempo eller kast dig ud i trail løb, hvor du kommer på sjove stier og veje i naturen, hvor der virkelig er noget flot at kigge på.

Husk altid at have udstyret i orden. Når du løber på hårdt terræn, er det vigtigt at skåne såler og knæ med ordentlige løbesko, eller sko der er designet specifikt til terræn løb. Du kan finde trail løbesko til dame og mand i mange sportsbutikker, så husk at få et par gode sko med på løbeturene.

On-the-minute træning

En anden sjov made at motionere på som virkelig giver noget, er on the minute træning. Denne form for træningsform handler om at lave en aktivitet i 45 sekunder, hvorefter du holder 15 sekunders pause, inden du skifter til næste aktivitet. Motionskilden kaldes også cirkeltræning, men du behøves ikke bruge redskaber. Skifter du mellem squat, lunges, mavebøjninger, englehop og armbøjninger kommer du godt omkring alle kroppens muskler, samtidig med at du virkelig får pulsen op.

Har du svært ved at styre tiden, kan du downloade en app, der tæller ned for dig, så du ved, hvornår du skal arbejde, og hvornår du skal holde pause. Er du i god form kan du med fordel bruge vægte eller andet tungt til træningen, så det bliver lidt hårdere for dig. Husk at skrue fuldt op for musikken!

Trappegang lige når det passer dig


Et af de mest hårde fysiske aktiviteter, du kan byde din krop, er trappegang. Måske bor du ikke selv i en opgang med trapper, men der er oftest ikke langt til det nærmeste kompleks eller offentlige bygning med trapper. Giv dig selv en udfordring, og sig at ”i dag skal jeg gå på trapper i 20 min” eller bestem dig for et antal etager, du vil gå.

Køb evt. et pulsur, så du har styr på, hvor mange etager, du bestiger hver dag. Det er hårdt, men det er godt for bentøjet, og noget af den bedste cardio, du kan kaste dig ud i! Rigtig god fornøjelse!