Bitcoins har efterhånden været på markedet i en del år, men det er først her i år at der for alvor er kommet fokus på den alternative møntenhed.

De fleste banker og eksperter var skeptiske ved lanceringen af Bitcoins og spåede en snarlig død, for det nye smarte digitale betalingsmiddel. Der var ikke den store tiltro til, at folk ville bakke op om denne mønt samtidig med hele sikkerhedsproblematikken.

Det har dog vist sig, at banker og eksperter tog grueligt fejl for Bitcoins er blevet en bragende succes. Ikke nok er kursen steget så meget, at de første som investerede i Bitcoins i dag er ualmindeligt rige. Bitcoins har også vist sig som et stabilt og sikkert betalingssystem, så alle fordommene er efterhånden gjort til skamme.

Her bagefter sidder man med en lidt dårlig smag i munden og tænker på, om ikke bankerne prøvede at tale Bitcoins ned, fordi bankerne ikke har interesse i at der eksistere et betalingsmiddel, som de ikke kan styre og tjene penge på.

Det er derfor vigtigt at forstå, at bankfolk skal ses som sælgere og ikke rådgivere. Bankerne har altid deres egen agenda, hvorfor du skal bruge din sunde fornuft og ikke bare tage deres ord for gode varer.

Bitcoins set med samfundsbriller

Ser man på det store perspektiv, så er der både fordele og ulemper ved Bitcoins. Bitcoins er blevet beskyldt for at bære et lyssky betalingsmiddel, som bliver brugt på det mørke internet til alverdens kriminelle handlinger.

Dette er uden tvivl korrekt, men tænker man lidt over det kan man ikke for alvor give Bitcoins skylden for dette. Nu er det tilfældigvis blevet det almindelige betalingsmiddel over nettet, når man ikke vil kunne spore pengene.

I stedet for at give Bitcoins skyld for dette, så burde samfundet anerkende Bitcoins som en uafhængig og vigtig møntfod. Så kunne man også lave regler vedrørende skat og kontrol af pengestrømme, så man kunne komme alle de lyssky forretninger til livs.

På denne måde ville man få alt det gode og samtidig komme af med noget af det dårlige. Der er ingen tvivl om, at det kriminelle marked stadig vil eksistere og Bitcoins sikkert også vil blive brugt her. Ser på tiden inden Bitcoins, var der dog et ligeså stort kriminelt marked. Her brugte man bare anden valuta, som også lader sig hvidviske.

Det er derfor ikke fair, at give Bitcoins skylden for den digitale kriminalitet, som foregår i underverdenen. Noget kontrol derimod, ville være på sin plads.

 

Bitcoins i fremtiden

Det er svært at spå om fremtiden, men flere og flere giver Bitcoins en plads i den etablerede finansverden. Butikker er begyndt at modtage betaling i Bitcoins, samtidig med at teknologien bag har vist sig sikker og velfungerende.

Det er derfor slet ikke umuligt, at Bitcoins vil spille en meget stor rolle om bare få år. Bitcoins kan også ses som værende neutral, hvorfor der ikke er kamp om hvilken møntenhed, som skal være den stærkeste. Ligesom der er i dag med Dollar og Euro m.fl.

Samtidig er Bitcoins ikke så sårbar over for spekulanter, hvilket igen kan føre til at folk opfatter Bitcoins, som det man i finansverdenen kalder for en sikker havn. Hvis Bitcoins først når hertil, så er fremtiden meget lys for den nye digitale møntenhed.

Det bliver også spændende at se, om der kommer konkurrenter til Bitcoins. Der vil uden tvivl være mange, som forsøger at lancere andre digitale valutaer, nu stifterne af Bitcoins er blevet så enormt rige. Der er allerede flere nye krypto valutaer på vej, men om de for alvor slår igennem ligesom Bitcoins, det må tiden vise.

Kilde: https://bettercoins.dk/