I dag er vi dybt afhængige af vores biler hvis vi ikke bor i hovedstaden. Bilen og vores bilforsikring sikrer at vi kan komme til arbejde til tiden, kan komme ud og handle, kan hente børnene til tiden og meget mere.
For bilen er den som får dagligdag til at hænge sammen. For mange kender udfordringen med at skulle aflevere børnene inden arbejde for derefter at have samme udfordring med at nå at hente børnene efter arbejde og inden institutionerne lukker. Forestil dig denne udfordring uden bil. Så kommer projektet til at virke uoverskueligt. Læg dertil at handle ind på vejen og nå til fritidsaktiviteter efterfølgende så bliver det hele uoverskueligt. Så vi er i dag dybt afhængige af vores bil og derfor er vi også dybt afhængelige af vores bilforsikring.
Sørg for din forsikring matcher dine behov
Forsikring kan være en vanskelig og diffus størrelse at afgøre. For det er først når behovet er opstået man ved hvad man skal bruge men her er det for sent at ændre på forsikringen. Så der er god grund til at sætte dig ind i forsikringsbetingelserne når du anskaffer dig en bil. Men det gode er du skal kun gøre det en gang herefter kører det hele af sig selv.
De ting det er en god idé at være særlig opmærksom på er blandt andet:
- Ansvar og kasko. Ansvarsforsikringen er lovpligtig. Så uanset hvad kan du ikke komme uden at du skal tegne en sådan forsikring. Ansvarsforsikringen dækker kun de skader du forvolder på andre. Det vil sige at de skader du er skyld i bliver påført din bil er ikke dækket. Det er altid en afvejning om man ønsker kasko. Det springende punkt er hvorvidt bilen er kaskoen ”værd” kaskoforsikring er dyrere end ansvar og derfor skal man holde den udgift op imod bilen værdi. Kører du rundt i en skrotbar bil så er det måske ikke anbefaleligt med kaskoforsikring. Men har du derimod en bil til flere hundrede tusind ville det være ærgerligt hvis den værdi forsvandt hvis du lavede en kørefejl. Derudover er det som oftest et krav der bliver stillet, at du har kasko, hvis bilen skal finansieres.
- En anden ting du skal gøre op med dig selv er om du skal have høj eller lav selvrisiko. Selvrisiko er det beløb du selv skal betale når der er skader på bilen. Her tænker du sikkert at det er godt at have så lav selvrisiko som muligt, det er det også hvis skaden indtræffer men du betaler for det i form af højere forsikringsudgifter. Så undersøg og overvej dine muligheder nøje inden du bestemmer dig for beløbet på din selvrisiko.
- Sidste du skal gøre op med dig selv er betalingsfrekvensen. Du kan typisk spare 5-10% ved at betale din forsikring årligt, men har du ikke pengene til det kan du hos de fleste firmaer også få lov at betale månedligt. Dette forhold er ligeledes en god idé at undersøge inden du bestemmer dig.
Har du styr på disse tre ting, så kan du nemt få styr på din forsikring og dermed koncentrere sig om det vigtigste at nyde køreturen og bilen som køretøj.