Der er mange mindre sexede ting vi forsømmer i dagligdagen. Emhætten er blot en af dem. Emhætten er blevet et synonym for et velfungerende køkken. Det er uanset om man har med udtræk eller kulfilter at den er effektiv. Forskellen på de 2 udgaver er dog stor og kan være bekostelig hvis man glemmer hvilken model man har, og såfremt man har en filter model, så glemmer man at skifte filteret. Men der kan være store konsekvenser ved at glemme filter til emhætte. Men de kan heldigvis erhverves her: https://www.hvidevaredele.dk/shop/stoevsugere-643s1.html.

 

Emhætte med filter er velegnet til etagebyggerier

Et af de steder emhætte med filter er hensigtsmæssig er i etageejendommen hvor man ikke har kontrollen over de ydre arealer. For vil man have en emhætte med traditionel udtræk kræver det at man borer hul igennem ydervæggen og laver et luftudtag. Det er noget som de færreste accepterer i en ejendom. Derfor er kulfilter emhætten betydelig mere praktik idet den tillader at du sætter emhætten uden aftræk. Derudover kan en filter emhætte passe æstetisk bedre ind i lejligheden da den ikke kræver særlig plads omkring sig eller aftræk.

Et stoppet emhætte filter kan betyde brand

 

Det eneste man skal være opmærksom på når man en emhætte med filter er at filteret altid er velfungerende. For for at emhætten virker krævedes det at man lejlighedsvis udskifter sit filter. Beløbet er symbolsk og udskiftningen skal sjældent foretages. Men glemmer man det og har et overfyldt filter med specielt fedt risikerer man at lave en brandfælde. For flambere man eksempelvis med høje flammer og har glemt at slukke emhætten kan det betyde at flammerne går ind i emhætten og såfremt filteret er overfyldt med fedt så kan det antænde med stor skade til følge, som er mange gange dyrere at udbedre end et simpelt filter til emhætte.