Hvis du studerer i Århus eller arbejder i Århus C, så har du sikkert været på et utal af byens lækre restauranter. Nogen gange står den på pizza, og andre gange skal det måske være lidt mere lækkert. I den sammenhæng er der ofte en bred enighed om, at en god steak ofte er at foretrække frem for fx pizza og burgere. En dejlig saftig og mør bøf med dertil hørende rødvin, kan få manges tænder til at løbe i vand.

En mulighed for at få en god steak er at gå på en dyr og fancy restaurant, men i dag er der faktisk mange mindre steder, som fx steakhouses, der tilbereder steaks til perfektion. Her får du en mere uformel tone, men stadig den samme lækre bøf med tilbehør, som du kender det fra en dyr restaurant.

Tilbehør til en god steak

Selvom det lyder fristende at spise sig mæt i en dejlig Rib-Eye Steak, er det ofte lidt mere lækkert, hvis der også serveres lækkert tilbehør til. Klassiske tilbehør til en steak er en god salat og et par brød, der kan være både med og uden hvidløg. Hertil kommer kartoflerne, hvor det som regel er muligt at vælge mellem pommes frites og en bagt kartoffel. Nogle steder kan du også få marinerede kartoffelbåde, hvilket smager fantastisk.

Fordelen ved at vælge et steakhouse frem for en dyr restaurant er som regel prisen. Hvis du vælger et steakhouse er det faktisk muligt at spise to personer inklusiv en god flaske vin for omkring 5-600 kr. Denne pris betaler du nærmest per person, hvis du går ind på en finere restaurant. Så næste gang, du skal ud og have en steak, så overvej om du er villig til at betale ekstra for at spise i finere omgivelser, eller om det er smagen af den gode mad, der er vigtig – for den fås billigere.